dimarts, 31 de desembre del 2013

June Tabor & "Thirteen" (Capricornis tracks #7 i #8)


Avui fa anys la grandíssima June Tabor, diva absoluta del folk anglés de tall tradicional.




Per que vos faceu una idea del que és capaç aquesta gran dama, mirau com fa seu ni més ni manco que l´himne postpunk "Love Will Tear Us Apart", en una actuació amb els fenomenals Oysterband a la Union Chapel londinenca:

CAPRITrack #7 
"Love Will Tear Us Apart" de Joy Division 
cantada en clau folk per June Tabor (31/12/1947, Warwick-England) 



D´altra banda s´acaba el 2013...
Sembla numèricament adient despedir-lo musicalment amb "Thirteen" ,millor balada d´amor adolescent de tots els temps (fins i tot donant títol dècades més tard a un álbum de Teenage Fan Club).
Escrita i musicada pels dos "gran-estel.lars" capricornis: 




Alex Chilton i Chris Bell (a.k.a. En Tòfol del Cosmos)

link amb WFW: Kathryn Williams, participant al WFW2005, té un interessant disc de versions anomenat Relations, on s´inclou "Thirteen"



(Big Star: A.C. & C.B.)

 

Won't you let me walk you home from school
Won't you let me meet you at the pool
Maybe Friday I can
Get tickets for the dance
And I'll take you - ooh
Won't you tell your dad "Get off my back"
Tell him what we said 'bout 'Paint It Black'
Rock 'n' roll is here to stay
Come inside now it's okay
And I'll shake you - ooh


And would you be an outlaw for my love
If it's so then let me know
If it's "no", well, I can go
I won't make you - ooh




Feliç 14 a tothom!.

6 comentaris:

  1. Realment la versió de Madò June i els "ostracistes" és espectacular, ni reconeixia el tema original que, per cert, no m'agrada GENS... has vist la lletra de la cançó ... tio... vaja "mal rollo"
    En canvi "rock 'n' roll is here to stay"
    MOLTS D'ANYS CRACK!!!

    ResponElimina
  2. Meravellosa versió. un bon homenatge a Joy Division. Aprofito aquesta ocasió per donar-vos a els MOLTS d'anys d'un capricorni-balearico. Salut i r&r

    ResponElimina
  3. Mestres Jaume i Frederic,

    Un plaer compartir amb voltros signe del zodíac i fílies futbolístiques i musicals...
    (Per cert: podeu trobar una foto del sopar al final de l´entrada "La Soledat Calling")

    El meu fill també és capricorni: va fer 3 anys el mateix dia que en Jonathan Wilson en feia 39. I per descomptat és balearico i gran fan del porter Xavi Ginard!.

    Bon 14: any de l´ascens!

    ResponElimina
  4. Tenc predilecció pel nº 13 , els Pixies ja ho deien "gotta tattooed tit say number 13" i jo vaig neixer un 13 .
    El nou disc dels Pets comença amb un tema " Ja no ploro " els acords inicials del qual són gairebé idèntics a "Thirteen" dels Big Star . No em vaig poder reprimir i els vaig enviar un missatge via facebook i voilà m'ho varen reconèixer amb un "Ben vist , Biel "

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sa veritat que no control gens el repertori de The Farts. Supòs que per certs prejudicis me va sorprendre veure fa uns anys al seu cantant al concert de Randy Newman al Teatre Zorrilla de Badalona (veure innocentada del 28 de desembre). Si li sumam el que dius de que copíen acords ni més ni manco que a n´Alex i en Tòfol...my respect!. Vos cont una petita anècdota nadalenca: un nebot de sa meva al.lota va fer 13 anys el passat any 13. Aquests dies hem anat per amunt i per avall amb el cotxo, i al toca-cd duia un recopilatori de Big Star. Li vaig explicar de qué anava Thirteen, i el primer dia va passar olímpicament del tema (estava més pendent de la partida de Risk que ens esperava a casa). Idò anit m´esperava fora del Diner de Sant Magí i quan he tornat al cotxo amb tres collonuts hamburguesots, m´ha confessat que havia escoltat 4 vegades seguides "Thirteen"!...I que des d´ara és el seu tema favorit! (obviament li he regalat el cd...i esper que el disfrutin tots els seus amics de tretze anys)

      Elimina
    2. Biel Ferriol8/1/14 7:03 p. m.

      En Lluis Gavaldà cantant dels Farts com tu dius Tomeu, és un tio amb una cultura musical exquisita. Per cert a la graella de la programació de ona mediterranea he vist que fa un programa de dilluns a divendres de 22.00 a 23.00 al 98.00 FM. http://www.onamediterrania.cat/

      Elimina