dimecres, 22 de gener del 2014

Billy & Bill (excepcions excepcionals) + SORTEIG CD-CAPRICORNI

En resum:
mateix nom de pila;
mateix país de naixement;
celebrant aniversaris el 17 de gener (el primer personal, i el segon d´un dels seus millors discs);
caps de cartell del WFW en les dues darreres edicions parelles (2008 i 2010),
tan un com l´altre actuant al castell de Bellver; els dos exquisitament acompanyats (un de Shez Sheridan, l´altre del llegendari Danny Thompson),
i els dos  consentint fer una versió d´un tema de Tom Waits (el primer a pesar de no coneixer-lo i el segón a pesar de tenir una carrera propia encara més extensa).

...avui toca parlar de dos personatges, també genials, però d´un tarannà molt distint al de Richard & Richard:

BILLY & BILL:
Bonnie ´Prince´ Billy (Will Oldham) and Bill Callahan.


Els dos comparteixen "la dolorosa" (the bill),
segell discogràfic (Drag City),
país de naixement,
freakisme dels seus seguidors, i per descomptat freakisme propi.

Els dos varen reinventar el country donant-li tocs lo-fi, de manera que entre els seus fans (insisteixo: freaks absoluts)  t´hi pots trobar tan als indies de La Soledat com als Americana-istes de Santa Catalina (però sobre tot t´hi trobaràs balearicos).

Els dos veuen amb bons ulls que grandíssims artistes de superior currículum facin versions dels seus temes:

1)vídeo de Johnny Cash interpretant "veig una fosca" de i amb Will Oldham:



2)vídeo de Gil Scott-Heron interpretant "soc nou per aquí" de Bill Callahan:



Però els dos es neguen a fer versions d´artistes de superior currículum, o al manco aquest fou el cas de la seva participació al Waiting For Waits (els dos en edicions múltiples de 5: 2005 i 2010 respectivament).

 
Bonnie FREAK Billy va venir al WFW acompanyat del músic 
amb més desgana musical que he conegut mai: Matt Sweeney


Cap dels dos Billys, cap dels seus managers i cap dels seus booking agents ens va donar cap explicació de per qué foren els dos únics artistes que en 10 anys de WFW es negaren a fer la versió d´un tema del californià.

Valgui donç que B.P.B. hagui estat puerilment castigat, com ja va ser-ho Steve Earle, amb no haver entrat al majestuós club dels artistes del playlist capricorni d´Orphans Of Waits.
La data de naixement de Will Oldham és el 15/01/1970 segons wikipedia anglosaxona ó 24/12/1970 segons altres fonts consultades, entre elles la Fusteria Picornell de Porreres, fabricant de les estructures de FILATS (millors gandules de Mallorca i del Mediterrani).
El que sí tenim clar és que el Principito Billy està com una cabra...


ANÈCDOTA WFW: pocs dies després del concert de Bonnie Prince Billy al claustre de Muro, Joantoniet Seguí (ex-bateria de Satellites, i gran persona) em va dur un retall del diari gratuït Metro de Londres, on Will Oldham afirmava que el lloc on més li havia agradat tocar havia estat al pati d´un convent de Mallorca!.


AGRAÏMENT ESPECIAL a Gabriel Quetglas de Youthing, per tota l´ajuda que em va donar en la promoció del concert de B.P.B. a Muro, i per tantes altres ajudes durant els anys Waiting For Waits.

  ___________________________________________


I ara és l´hora del sorteig del cd-playlist-capricorni.
Si en vols una còpia -edició limitada i amb cap intenció de donar un duro als hereus del pirata Teddy Bau(Cuen)tista i demés sangoneres de l´"esgae"- i disfrutrar dels temes de...



tens dues opcions per entrar en el sorteig:

a) explica´ns com / quan / amb quin disc vas conéixer Tom Waits deixant un comentari al final de l´entrada del 17 de gener: Devil&God, s´al.lota de Jersey, etc. 
O bé enviant un correu electrònic a orphans.of.waits@gmail.com (que serà penjat com a comentari al bloc amb les teves inicials)

b) explica´ns (amb un comentari al final d´aquesta mateixa entrada, o per email) per qué no soportes l´egomanía dels capricornis, i reivindica al millor/ la millor artista musical (o els/les millors artistes musicals) del teu propi signe del zodíac. 
NOTA: El bloc Orphans Of Waits només repetirà playlist per Tauro (raons sentimentals)




Wait until spring, toritos/as!
(Wait until spring, Bandini: quin gran llibre!. Per aquí lo d´esperar és tot un clàssic...)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada