dimecres, 19 de febrer del 2014

Lo Plano & Supergroup; Ed Harcourt & Tom Waits


El bon xicot Mane Capilla, pioner de l´ús de sa bicicleta per Avingudes segles abans dels carrils-bici, me va demanar que li donés un cop de mà per publicitar s´imminent cita musical d´en Pere Plà amb el seu "supergroup": Pep Toni d´Oliva Trencada (i Lost Fills), Púter dels Satellites, Toni Cobretti (The Last Dandies), i el propi Mane (Sunflowers, exFurnish Time).

Mane, encantado de echarte un cable porque además te debo una y te explico por qué: hace diez u once años me pediste que trajera a Mallorca a Ed Harcourt. No lo conseguí. Y encima he perdido una entrevista que me mandó Ed por correo electrónico el año 2000 para un fancine de Tom Waits que nunca vió la luz...

Harcourt, que per cert col.labora en el darrer disc de na Kathryn Williams, és molt fan del californià, com es pot apreciar en la següent instantània de l´any 2009 (si bé observant sa foto pot ben bé ser que el que està davora E.H. fos una reproducció de cera d´en Waits, no?):






ANÈCDOTA: el maig del 2002 vaig arribar a l´aeroport de Gatwick procedent de Palma amb el cap ben baix, ja que el vespre abans, a la mítica sala Sonotone, només 40 persones havíen assistit al concert WFW de The Handsome Family.
Casualitats de la vida, al mateix vagó de tren direcció a Victoria Station em vaig trobar amb Ed Harcourt, que venia de Brighton, i que també estava "de bajón" perque ho havia deixat amb s´al.lota.
Vam xerrar una mica d´Americana i del seu concert a The Borderline anys abans, quan el vaig conéixer i estava promocionant el seu Ep de debut. 


"For a while, real stardom seemed to beckon Ed Harcourt. His debut EP in 2000, Maplewood, introduced a Tom Waits-worshipping, 23-year-old prodigy.The album that followed, Here Be Monsters, was Mercury-nominated, and gave him a more widescreen and fascinating role, as an exotic, sometimes self-destructive troubadour. There has been no big breakthrough in the decade since. Instead, Harcourt has settled into the margins, an enduring, always welcome romantic"
(font: The Independent).

Una pena que el seu agent mai va fer cas de l´oferta de Waiting For Waits per un concert a Mallorca...


Anyway, reprenent el tema d´actualitat, aquí teniu el póster del concert de divendres...
En Mane  me comenta que també hi haurà en Rafel Joan dibuixant al mateix temps que Lo Plano & Supergroup ens mesuren The Weight Of The Sky

Ens veurem per Lloseta!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada