dimarts, 18 de juliol del 2017

15 aniversari de MAIKA MAKOVSKI al WAITING for WAITS



Avui, 18 de juliol del 2017, fa quinze anys que MAIKA MAKOVSKI va actuar a la segona edició del festival WAITING FOR WAITS, obrint per HOWE GELB 

No sé si va ser el seu primer concert internacional!?





Makovski va fer una versió "a capella" d´una de les mítiques cançons de Tom Waits als seus inicis: "The Piano Has Been Drinking" .

També va pujar a l´escenari de la sala gòtica de la seu d´ARCA (c/de la Pau, Palma) durant el set de Howe Gelb, acompanyant Arantxa Andreu (La Búsqueda) per fer veus harmòniques en una altra versió de Waits: "All The World Is Green".
Howe no va quedar gaire content amb el resultat de l´improvisada versió, i en va voler tocar una segona: "Ol´ 55" (segurament aquesta darrera va ser la cançó més versionejada als anys WFW) 

Aquí teniu un detall de premsa amb redacció de Gabi Rodas (publicat el mateix dia d´aquell concert: 18/07/2002)  que amablement va enviar-me Elena Vallés (Diario de Mallorca). 
Compartía foto a ARCA amb Arantxa Andreu: convidada especial a l´event, un any després d´haver cantat a la Sala Sonotone amb Robert Fisher (en pau descansi) dels des d´enguany grup de culte Willard Grant Conspiracy.






     
   El nou cicle musical WOMEN don´t WAIT tenía intenció de convidar Maika Makovski per un concert 15 aniversari d´aquella actuació al WFW, però com sabeu fa unes setmanes el seu nom figurava en una promoció del Teatre Principal de Palma.


Anècdota per tancar aquesta entrada: Matías Vallés em telefonava uns díes després de l´article de Gabi Rodas, sol.licitant el teléfon de l´artista amb intenció de fer-li una entrevista per la seva contraportada.

Aquí teniu l´entrevista en qüestió (gràcies de nou per l´arxiu, Elena), publicada a Diario de Mallorca dues setmanes després del concert a ARCA (03/08/2002).  
Record que Maika (espectacular la seva maduresa en les respostes, amb només 19 anys!) es va disculpar per no haver fet esment al festival WAITING for WAITS en l´entrevista . 
La disculpa va ser amb tota lògica acceptada, si bé potser me serveix per presionar-la per un concert  20 aniversari?
La veurem al WOMEN don´t WAIT 2022?

Agraïment final als germans Marta i Oscar Maldonado, que me la varen presentar a finals del 2001 proposant el seu concert al WFW, quan era una habitual al mític Bluesville, i s´intuía clarament que triomfaría en la seva carrera artística.
Enhorabona, Maika Makovski!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada